• Hoe bereid en train je je werknemers, hoe creëer je een betere match tussen de inhoud die wordt geleerd en de realiteit van het bedrijf, hoe help je studenten om individuele en collectieve vaardigheden en kennis te beheersen?

 

 • Hoe kan je TSO-richtingen waarderen en ASO-leerstof contextualiseren om je identiteit te promoten in technische en economische termen en om te innoveren?

 

.

Succy beheert de investeringen van het bedrijf op het gebied
van training en opleiding, om zijn maatschappelijke
ontwikkeling duurzaam te waarderen.

We begeleiden de professionele wereld
in hun opleidings- en trainingsactiviteiten.

.

Avec Succy, les investissements de votre entreprise sont efficacement concrétisés en activités éducatives.
 • Je bent een klein of groot bedrijf, een institutie, een vereniging, een stichting of een beroepsfederatie.
 • Je bent bewust van het belang van de banden met de onderwijs- en opleidingswereld. Je wilt actief en succesvol investeren, door het waarderen en ontwikkelen van uw menselijk en/of technisch kapitaal.
 • Succy ontwikkelt aangepaste oplossingen voor partners uit alle sectoren.
 • Succy is een educatieve vernieuwer en biedt bedrijven zijn expertise en creativiteit aan. Met Succy worden je investeringen effectief vertaald in educatieve activiteiten (thematische uitdagingen, getuigenissen, leermiddelen, trainingen, enz.) en / of in aangepaste en innovatieve trainingsmodules.

Succy analyseert de realiteit van een bedrijf en past het toe op de schoolleerplannen
en bedrijfsvereisten om een inzet te realiseren met een optimale impact.

De onderwijs- en opleidingswereld profiteert van interactieve en concrete activiteiten in verband met wetenschap en technologie of andere onderwerpen.
Succy gelooft in een relevant model voor leerlingen en leerkrachten, maar ook voor volwassenen die het leren concreet maken:
het bedrijf is de context voor het leren en de inhoud volgt de officiële educatieve normen en de vooropgestelde trainingsplannen.

Succy biedt tal van educatieve en opleidingsactiviteiten om het bedrijf te ontdekken,
kennis te verdiepen en / of concrete onderzoeken uit te voeren. Hieronder vind je voorbeelden voor de schoolwereld.

Succy - Activités éducatives et formatives à Marche en Famenne.

De automotive materialen voor leerlingen

Een automobielbedrijf zou graag willen investeren, dankzij Succy, in het onderwijs. Ze wil het werk van zijn ingenieurs en technici laten zien, terwijl ze hun capaciteiten benadrukken om veel technische beperkingen op te lossen.

Succy ontwikkelt en distribueert een kit voor de lessen. In deze kit vinden de studenten staaltjes van verschillende materialen. Tijdens het gebruik en de ontwikkeling van hun wetenschappelijke kennis en vaardigheden vraagt het bedrijf om te bepalen welke materialen het best geschikt zijn om verschillende onderdelen van zijn nieuwste automodel te bouwen.

Elektrische geleidbaarheid, dichtheid, warmtegeleidingsvermogen, slagweerstand en magnetische testen laten leerlingen, met de daarvoor geschikte apparatuur, echte ingenieurs, wetenschappers en technici worden terwijl ze plezier hebben en handelingen van de automobiele wereld ontdekken.

De leerlingen zijn dus bekend met de fysica, de eigenschappen van materialen en van het belang van het goed gebruik in de auto!

(Concept ontwikkeld door het Europees Ruimteagentschap)

Succy - acteur d'innovation en éducation et formation.

Een futuristische …. bus!

Een openbaar vervoerbedrijf zou de studenten graag willen introduceren aan de diversiteit van haar jobs. Het is ook zeer bezorgd over de veiligheid van haar bussen en de bevordering van nieuwe technologieën.

Succy ontwikkelt een innovatieve uitdaging terwijl de leerlingen die geïnteresseerd zijn in de computerwetenschappen de echte professionele wereld kunnen ontdekken. De leerlingen bouwen hun eigen miniatuur bus. Het moet uitgerust zijn met sensoren en computersystemen waarmee het de veiligheid van passagiers en andere weggebruikers ten allen tijde kan garanderen.

Hindernisontwijking, automatische remmen, adaptieve snelheid, enz., de leerlingen ontwikkelen de openbare bus van de toekomst en vergelijken hun prestaties met die van andere klassen tijdens een presentatie van projecten voor een jury van deskundigen.

Deelnemers leren hoe ze een multidisciplinair project implementeren, wetenschappelijke en technologische hulpmiddelen plannen en beheersen en hun prestaties presenteren. Ze ontdekken het belang van verkeersveiligheid en het gebruik van het openbaar vervoer.

Succy - Valoriser fièrement la responsabilité sociétale des entreprises (RSE).

Plastiek is leuk!

Het is niet altijd eenvoudig voor een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van petrochemische producten en kunststoffen om zijn producten, technieken en handelingen te laten zien. Bijvoorbeeld, een voedselverpakkingsbedrijf kan beslissen om met Succy te werken.

De diversiteit van kunststoffen is een onuitputtelijke bron van discussie en ontdekkingen. Dankzij een experimentele kit, ontworpen voor hen, en de bijbehorende educatieve materialen, helpen Succy en dit bedrijf de leerlingen om de wereld om hun heen beter te begrijpen.

Studenten maken bepaalde kunststof zakken en begrijpen hun diversiteit en complexiteit. Zij testen andere materialen, vergelijken ze met alledaagse materialen en bespreken hun recyclage. De leerlingen leren verschillende polymeren te onderzoeken: baby luiers, huishoudfolie, maar ook kleding en auto’s.

Leerlingen ontdekken nieuwsgierig chemische kennis en leren, net als ware professionals, de beste toepassingen en hergebruik van materialen die ze kunnen ontwikkelen, testen en ontdekken.

Succy - Connecter de manière pertinente le monde scolaire et le monde professionnel.

Raak de hemel aan

Een luchtvaartmaatschappij wil de leerlingen de realiteit van atmosferische omstandigheden op hoge hoogte laten ontdekken. Inderdaad, voor hun vliegtuigen zijn fysieke beperkingen talrijk en het is belangrijk dat hun partners deze begrijpen.

Dankzij een concrete uitdaging ontwikkelt Succy voor dit bedrijf de mogelijkheid voor de scholen om de atmosfeer te bestuderen. De leerlingen ontdekken wetenschappelijke instrumenten en leren om hun eigen ervaringen te beschrijven en op te bouwen met passende technologische apparatuur en onderwijsmiddelen.

Met behulp van dronen of ballonnen onderzoeken de leerlingen temperatuur, druk en luchtvochtigheid omstandigheden op hoogten die ze nog nooit hebben bezocht. Zij begrijpen dan de uitdaging van het bouwen van een vliegtuig en delen hun bevindingen met professionals van het betrokken bedrijf!

Studenten ontwikkelen op een leuke manier wetenschappelijke, technologische en multidisciplinaire vaardigheden en kennis. Ze zetten zich in de schoenen van een luchtvaartmaatschappij die zich bezighoudt met zijn evolutie.

 • Wat als we op een concrete manier de fysieke beperkingen op een wagon van de trein bestuderen?
 • Wat als we het gebruik van licht en optica in de cinema ontdekken?
 • Wat als we een stroomvoorzieningsmodel ontwikkelen voor een dorp in een ontwikkelingsland?
 • Wat als we praten over seksualiteit en anticonceptie?
 • Wat als we de landbouw en bosbouw optimaliseren door satellietbeelden van de Aarde te gebruiken?
 • Wat als we de beroepen van vaccinontwikkeling en de chemie van farmaceutica ontdekken?
 • Wat als we algen manipuleren om hun biologie en potentieel die gebruikt wordt in de voedselsector te begrijpen?
 • Wat als we naar de keuken gaan om de chemie in onze recepten en de hygiëne in het restaurant te ontdekken?

Succy vindt de schoolactiviteit die het beste bij het bedrijf en het doelgroep past!

We kunnen natuurlijk ook op een specifieke of multidisciplinaire manier samenwerken over geschiedenis, geografie, sport, talen … afhankelijk van de belangen van bedrijven en de schoolomgeving.

.

Download de folder Succy 4business
(in het Frans)

.

BEZOEK ONS!

Chaussée de l’Ourthe 17, 6900 Marche-en-Famenne